Wiosenne śniadanie w oddziale 7a

Wiosenne śniadanie w oddziale 7a w ramach Ogólnopolskiego Projektu Postaw Na Wartości.

W ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia oddział 7a własnoręcznie przygotował wiosenne zdrowe śniadanie na zajęciach z wychowawcą. Uczniowie podjęli kolejne działanie w ramach Ogólnopolskiego Projektu Postaw Na Wartości z kręgu IV Postaw Na Zdrowie 8. „Jak to pachnie i smakuje – jedzenie testuje” – zajęcia wielozmysłowego poznania nowych smaków. Na stole pojawiły się kolorowe, zdrowe warzywa i owoce m.in. rzodkiewki, papryka czerwona, ogórki, pomidory i mandarynki. Wszyscy z wielkim apetytem spożywali przygotowane wiosenne, zdrowe śniadanie. W sali unosił się cudowny zapach zdrowia. Zdrowe śniadanie z klasą było wspaniałym początkiem dnia – nasz taki był… przystrojony zielonym, wiosennym szczypiorkiem. Pamiętajmy – Dbajmy o swoje zdrowie zawsze. Wspólny czas realizacji zadań projektowych sprzyjał integracji i budowaniu pozytywnych relacji w oddziale 7a.

Opracowały

Marzena Cichacz

Martyna Walczak

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *